Om at være roer
 
 

"Roning er en livsstil" - og det tager tid at ro.

En roaften tager 2-3 timer. Først skal båden gøres klar og sættes i vandet, og når vi kommer hjem skal den vaskes og sættes på plads. Vi ror typisk 10-12 km på en almindelig rotur. Efter roturen samles vi tit i klublokalet til kaffe/te eller en øl.

Roning er:

  • God motion

  • Masser af frisk luft, vind og sol

  • Sjove fællesture

  • Godt kammeratskab

  • Fælles aktiviteter i klubben

  • Fælles vedligeholdelse af materiel

Men roning kan også være:

  • Ondt i enden

  • Blæst, kulde og silende regn

  • Vabler

  • Langt hjem

Instruktion

Du vil blive instrueret af frivillige og ulønnede instruktører.

Som ny roer skal du gennemføre et såkaldt kaninkursus, før du kan blive frigivet og få rorét. Endvidere skal du kunne svømme 300m.

At blive frigivet som roer (få rorét) betyder, at du kan møde op og deltage i fællesroningen og andre ture på lige fod med klubbens øvrige medlemmer.

Sikkerhed

"Kun en tåbe frygter ikke havet" siger man. Som roere frygter vi ikke havet, men vi har respekt for det, og derfor lægges der i Roafdelingen stor vægt på sikkerheden.

Vi ror under hensyn til vejrliget - især vind, regn, torden og tåge. Er vejret dårligt (hvis fjorden f.eks. er fyldt med hvide toppe), udstedes der roforbud, hvilket vil sige, at vi ikke må ro.

I forbindelse med fællesroning er det rovagten, der suverænt afgør, om der er roforbud.

Påklædning

Påklædningen er selvfølgelig afhængig af vejret og turens varighed, men det er en rigtig god idé at have tøj med til al slags vejr.

Vi anbefaler, at du ror i tøj, der kan tåle at blive vådt og beskidt. Det er praktisk, at du har lag på lag på, du så kan tage et ekstra lag tøj på, hvis det bliver køligt, eller omvendt tage et lag af, hvis det bliver for varmt.

Tøj: f.eks. uldent tøj/svedabsorberende tøj inderst. Herover kan du bruge joggingtøj, T-shirt, roshorts, en fleece trøje og en vindtæt jakke. Og et must: et sæt regntøj. Spørg dine rokammerater og få gode råd af dem.

Sko: Bløde sko f.eks. tennissko eller surf-sko. Det er tit en dårlig ide at bruge joggingsko, da hælen ofte er for bred til at kunne være i spændholterne.

Der er mulighed for bad og omklædning i klubbens baderum.

Fællesroning

Når du er frigivet som roer, kan du ro når som helst i sæsonen, dvs. fra standeren hejses i foråret til den stryges i efteråret. I vintersæsonen gælder der særlige regler.

Fællesroningen foregår i vores daglige rofarvand, der strækker sig fra Ertebølle/Junget i nord til Lovns/Lundø/Lyby i syd

Torsdag kl. 18.00  er der fast rovagt i klubben. Det betyder:

• At du ikke behøver at melde dig til. Bare mød op.

• At rovagten sammensætter de fremmødte roere i besætninger.

• At alle fremmødte kommer ud at ro.

• At der i båden er en uddannet korttursstyrmand.

Roture

Ved siden af den daglige fællesroning vil der i løbet af sæsonen blive arrangeret en række kortere eller længere roture (langture). En langtur er en tur, der går ud over vores daglige rofarvand. Det kan være heldagsture, weekendture eller f.eks. en uges ferielangtur. Turene annonceres i Google-kalenderen og på opslagstavlen i klubhuset. Nogle ture annonceres i god tid. Andre bliver arrangeret med kort varsel, når vejrudsigten varsler langtursvejr.


Se i øvrigt vores facebook side: Nautilus-Roning

 
 

Nautilus

Klubhus, Fjordvej 1A, Hvalpsund

9640

Farsø

Tlf. 21732513

Forretningsadresse

Nautilus

Røddingvej 56

8600 Silkeborg

Tlf: 51538636

CVR: 14 52 13 80

Mail: kasserer@nautilus-hvalpsund.dk